Tilbage til forsiden. Kontakt information for Peter Kofoed Kontakt side Peter Kofoed

NEUROAFFEKTIV PSYKOLOGI

Jeg holder enkelte dage og længere undervisningsforløb i anvendelse af den neuroaffective psykologi i behandling og rådgivning. Kurserne bliver bl.a. holdt for behandlingscentre i kommuner, private rådgivningscentre og døgninstitutioner.

Undervisningen sigter på at give deltagerne en grundlæggende forståelse af afgørende principper og grundlæggende modeller i den neuroaffektve forståelse, som er udviklet af psykolog Susan Hart. Hun har været i stand til at koble menneskets psykologiske udvikling, med hjernes udvikling. Sammen med psykoterapeut Marianne Bentzen, har hun udviklet nogle simple modeller, kaldet kompasser, som er meget anvendelige analyse værktøjer i alt relations arbejde. I den neuroaffektive forståelse, kobles det bl.a med begreber som mødeøjeblikke, afstemning, genafstemning og nærmeste udviklingszone. Begreber som bla. D. Sterns forskning har vist er afgørende i specielt børns, men også voksnes psykiske udvikling.

På kurserne vil undervisningen relatere sig direkte til deltagernes professionelle hverdag. Pædagoisk sikres det bl.a gennem arbejde med case udfordringer fra deltagernes professionelle hverdag, som relateres til modellerne og teorien. Således at deltagerne allerede fra dag 1 vil opleve, at teorien, begreberne og kompasserne kan relateres til de professionelle udfordringer de står møder i deres daglige arbejde.