Tilbage til forsiden. Kontakt information for Peter Kofoed Kontakt side Peter Kofoed

Stress i et neuroaffektivt perspektiv

Kursus under Dansk Psykoterapeutforening

Som psykoterapeuter møder vi ofte mennesker, som er på forskellige stadier af stress. Årsagerne kan være mange. Det kan være belastninger i det daglige liv, som er uhåndterbare, men det kan også skyldes tidlige svigt eller traumer, der gør klienterne stressfølsomme. Desværre ser vi også en stigning i den alvorlige stress, som i første omgang kan føre til manglende koncentration, søvnbesvær, rastløshed og irritation. Det kan udvikle sig til kroniske stresssymptomer, som påvirker helbred og trivsel markant.

Når vi som psykoterapeuter skal hjælpe mennesker med at håndtere stress, er det vigtigt, at vi kan hjælpe klienten på en kvalificeret måde med at kigge på både de ydre og indre stressfaktorer. Ofte vil klienten finde sekundære forklaringer, og kan ikke diagnosticere de primære stresskilder præcist nok. Her spiller den professionelle behandler en vigtig rolle.

Vi skal kunne hjælpe klienten med at identificere de ydre belastninger, men det er selvfølgelig også vigtigt at få hjælp til at kunne regulere sine indre tilstande bedre. At få hjælp til at berolige sit nervesystem og bevidstgøre og bearbejde de følelsesmæssige mønstre, der kan være en del af problemet. Men også ved at forstå hvilke præfrontale strukturer, som er med til at understøtte at ens indre system kommer i stresstilstande.

 På kurset vil du blive undervist i:

 

TID:
Fredag – Søndag den 1. – 3. juni 2018 kl. 9.30 – 16.30.

STED:
EFT-instituttet, Borgergade 28, 2. sal, 1300 København K

PRIS:
Medlemmer kr. 3.800,
Ikke-medlemmer kr. 4.750,
Studie-medlemmer kr. 3.420.
Inkl. morgen- og eftermiddagskaffe/te. 

TILMELDING:

Tilmelding senest 2. maj 2018 - tilmelding her