Tilbage til forsiden. Kontakt information for Peter Kofoed Kontakt side Peter Kofoed

Coaching Feedback

Udtalelse fra leder, der har været syg med stress: Vedkommende ønsker at være anonym, men arbejder i IT afdelingen i en større offentlig organisation. Hun kaldes her Lotte Madsen.

".... så valgte jeg at gå til en psykolog, til min egen læge og til Peter Kofoed. Peter kendte jeg fra et stressprojekt, som jeg havde gennemført i vores organisation. Jeg droppede efter en periode psykologen, men jeg har holdt fast i samtalerne med min læge og med Peter. Peters helt særlige evne er, at han har meget stor erfaring med stress, og så er han god at tale med, og han kender en masse praktiske og fysiske øvelser. Hvis jeg på noget tidspunkt kommer ud i en lignende situation igen, vil jeg straks kontakte Peter. Han har altid 2 - 3 gode råd på hånden, som man kan arbejde med. Det er en facon som jeg kan li'..."

 

Her er hele Lotte Madsens beretning:

"Min fars død viste sig at være dråben, der fik bægeret til at flyde over. Jeg havde faktisk været stresset i flere år, både pga. et stressende it-lederjob og en uklar organisation. Men også i mit privatliv med 3 børn fra 11-28 år var der hele tiden bud efter en mor. Min mand tog tidligere en stor del af arbejdet med børnene og hjemme, men hans job er også med årene blevet mere og mere stressende - projektchef for store og komplicerede projekter. Min lillebror på 40 år døde 2 år før min far, og efterlod sig kone og to børn. Han var syg i mange år, og det var forfærdeligt for ham og alle os andre.

Jeg måtte melde ud til min chef, at jeg ikke kunne mere. Jeg var heldig at have en chef som jeg har mødtes med hver 6. uge lige siden. Han har hele tiden bakket mig op i de tiltag, jeg har taget. Jeg valgte først at skære dele af mit lederjob af (i dag er der tre, der varetager det job jeg havde), men det kunne jeg heller ikke klare. Derefter valgte jeg at gå over i et projektlederjob indenfor et område, som jeg havde forhåndskendskab til. Her fik jeg gode kolleger og en god gruppeleder. Så valgte jeg at gå til en psykolog, til min egen læge og til Peter Kofoed. Peter kendte jeg fra et stressprojekt, som jeg havde gennemført i vores organisation. Jeg droppede efter en periode psykologen, men jeg har holdt fast i samtalerne med min læge og med Peter. Peters helt særlige evne er, at han har meget stor erfaring med stress, og så er han god at tale med, og han kender en masse praktiske og fysiske øvelser. Jeg har i dag en lille bog, som jeg har skrevet under vores forløb, hvor jeg har et helt sæt af øvelser (åndedrætsøvelser, rysteøvelser mv., planlægningsråd) og en masse gode råd om, at jeg skal holde op med at sige ja til alt, men lære at sige nej, og at jeg kun skal tage ansvar for det som jeg er ansvarlig for, og at jeg skal stille krav og være tydelig selv.

Jeg er i dag på 32 timer, og jeg arbejder altid hjemme om onsdagen. Jeg overholder min arbejdstid, passer min pilates, går lange ture, cykler om sommeren, passer mine veninder, og sidst, men ikke mindst passer jeg min mand, mine børn og mit hjem. Jeg bliver fortsat for nemt stresset og træt, men jeg lytter til min krop hele tiden, og håber, at jeg bliver mere "tykhudet" med tiden.

Hvis jeg på noget tidspunkt kommer ud i en lignende situation igen vil jeg straks kontakte Peter. Han har altid 2 - 3 gode råd på hånden, som man kan arbejde med. Det er en facon som jeg kan li'. God weekend.

Hilsen Lotte Madsen"