Neuroaffektiv psykologi i pædagogik og behandling

NEUROAFFEKTIV PSYKOLOGI

Jeg holder enkelte dage og længere undervisningsforløb i anvendelse af den neuroaffektive psykologi i behandling og rådgivning. Kurserne bliver blandt andet holdt for behandlingscentre i kommuner, private rådgivningscentre og døgninstitutioner.

Undervisningen sigter på at give deltagerne en grundlæggende forståelse af afgørende principper og grundlæggende modeller i den neuroaffektve forståelse.

Den neuroaffektive forståelse er udviklet af psykolog Susan Hart, som har været i stand til at koble menneskets psykologiske udvikling med hjernens udvikling. Sammen med psykoterapeut, Marianne Bentzen, har Susan Hart udviklet nogle simple modeller, kaldet kompasser, som er meget anvendelige analyseværktøjer i alt relationsarbejde.

I den neuroaffektive forståelse kobles blandt andet begreber som mødeøjeblikke, afstemning, genafstemning og nærmeste udviklingszone. Netop disse begreber har blandt andet psykolog Daniel Sterns forskning vist, er afgørende specielt i børns, men også i voksnes psykiske udvikling.

På kurserne vil undervisningen relatere sig direkte til deltagernes professionelle hverdag. Pædagogisk sikres dette blandt andet gennem arbejde med case-udfordringer fra deltagernes professionelle hverdag, som så relateres til modellerne og teorien. Således vil deltagerne allerede fra dag ét  opleve, at teorien, begreberne og kompasserne kan relateres til de professionelle udfordringer, de møder i netop deres daglige arbejde.

Feedback

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.