Neuroaffektiv lederuddannelse i kommuner
Neuroaffektiv lederuddannelse i kommuner
Hele uddannelsen i neuroaffektiv ledelse er nu begyndt at blive solgt til kommuner i en samlet pakke.
I 2021 var alle områdeledere og en del skoleledere fra Kerteminde kommune på uddannelse sammen. I 2022-23 har Kerteminde kommune købt uddannelsen til det næste leder-lag, nemlig de pædagogiske og de faglige ledere.
Du kan læse mere om uddannelsen på siden Neuroaffektiv Lederuddannelse ved at klikke her.
Begge leder-lag har været meget glade for at tage uddannelsen. Men særligt har det betydet noget, at de har taget uddannelsen sammen. Ud over en stor udvikling for den enkelte leder, har det skabt en meget stærk samarbejdskultur på tværs af de forskellige enheder.
Du kan se her nedenfor et udpluk af, hvad de pædagogiske og faglige ledere fra Kerteminde har udtalt om det at tage uddannelsen:
”Det har været fantastisk at være på den her uddannelse sammen. Det har været en meget anderledes forløb. Hvor vi ikke kun har lært med hovedet.”
“Det har været så godt, fordi der både har været spændende og meningsfuld teori, men også masser af konkret øvelser, hvor vi har bragt teorien ind i den daglige ledelsespraksis. Bedre praksislæring får man ikke. Allerede fra første undervisningsdag har været nemt at relatere til praksis.”
“Vi har fået mange konkrete simple redskaber til at forstå os selv, vores medarbejdere – og til at lede dem.”
“Vi har været overraskende over hvor fælles mange af vores udfordringer har været.”
“Det har været med til, at vi har fået en kortere vej til hinanden, og at vi har fået et fælles sprog for en masse ting.
Vi har fået hæftet en masse relevant teori op på vores ledelsespraksis og står meget stærkere i vores lederidentitet og lederrolle.”
“Det føles som om kommunen er blevet mindre og at vi nu kan se hinanden som mere hele mennesker. Det gør, at vi i vores dagligdag tør være mere hele mennesker. Det påvirker i allerhøjeste grad vores medarbejdere på en positiv måde. Og dermed de børn og borgere vi skal hjælpe og arbejde med.”
“Vi har alle lært, at man laver fejl, men at man også kan blive klogere og lærere af dem, hvis man tør være åben og reflekteret. At vi med fordel kan bruge hinanden når tingene er svære.”
“Vi behøver derfor ikke at klare alt selv, men vi kan bruge hinanden. Det giver en stærk følelse af netværk, men kvalificere også vores ledelsesbeslutninger.”
“Uddannelsen fremmer den menneskelig kultur som er så vigtigt i vores arbejde med børn, unge og udsatte familier.
Vi er vokset sammen som ledere og vores tværfaglige samarbejde er blevet meget bedre. Det at vi har vist sårbarheder, trænet, udvekslet og grinet sammen, har skabt tillid og en ny samværskultur.”
“Det gør at vi føler os mere robuste i dagligdagen. Vi har været med til at bygge hinanden op fordi vi har lært og inspireret hinanden. Vi er vokset individuelt , men også sammen. Som gruppe. Det er næsten det bedste.”
Kunne din kommune/arbejdsplads overveje at købe hele uddannelsen, så kontakt mig gerne for en uforpligtende snak. Se kontaktoplysninger her.